Pandemia nu a ținut cont de locul în care lovește, fie că este vorba de o țară dezvoltată sau săracă. Pe de altă parte, în zonele mai bogate, precum Europa și America de Nord, incidența COVID-19 a scăzut mai repede, relevă un studiu publicat de revista Frontiers in Public Health.
Shahina Pardhan, autorul principal al studiului și profesor la Universitatea Anglia Ruskin School of Medicine din Marea Britanie, a declarat că analiza a găsit o corelație negativă puternică între numărul de cazuri și PIB-ul pe cap de locuitor, scrie HotNews.ro.
Țările bogate investesc mai mult în sănătate și prevenție, dar în țările sărace este greu să suprimi virusul, deoarece mulți oameni lucrează în sectoare ce necesită „muncă manuală”, a spus Pardhan.
Studiul a examinat indicatorii economici din 38 de țări europene, precum PIB, speranța de viașă și cheltuielile publice pe o perioadă de două luni, care a coincis cu sfârșitul primului val al pandemiei de pe continent, între 1 aprilie și 31 mai 2020.
Țara cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor din Europa, Luxemburg, a avut și cel mai mic număr de cazuri COVID-19. La polul opus s-au situat Ucraina, Bulgaria și România, țări cu un PIB pe cap de locuitor mult mai scăzut.
Articolul concluzionează că este bine știut faptul că există o relație bidirecțională între economia unei țări și situația sa sanitară, deoarece sănătatea cetățenilor va stimula întotdeauna bunul mers economic.
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat, la Antena 3, că vaccinarea cu prioritate a persoanelor din învățământul preuniversitar și universitar începe săptămâna aceasta, cu sprijinul echipelor mobile de vaccinare în centrele de vaccinare deja existente în județe.
Meteorologii au emis, marți, atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă în 24 de judeţe, unde ceaţa duce la scăderea vizibilităţii. Atenţionări nowcasting valabile până la ora 10.00 vizează județele Olt, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Brăila și Buzău, unde se anunță ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului sau burniță.
Peste 500.000 de persoane au murit din cauza coronavirusului în SUA, de la începutul pandemiei, potrivit datelor universității americane Johns Hopkins. 500.071 persoane au murit din cauza COVID, în SUA, unde s-au înregistrat, până acum, 28 milioane de cazuri de infectare.
Trei români din Bihor au orchestrat o escrocherie de 1,5 milioane euro în Germania, falsificând acte pentru a obține ilegal alocații pentru copii și ajutoare pentru firmele cu probleme financiare. Doi dintre indivizi au fost arestați deja, iar al treilea tocmai a fost reperat în România.
Prim-vicepreședintele PSD și fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, a discutat despre situația minerilor din Valea Jiului. „Unii au pus gaz pe foc”, a declarat Firea, luni seară. „Tocmai pentru că în zonă este bombă socială, această situaţie nu trebuia să apară. Aţi văzut că aceşti oameni sunt foarte bine informaţi şi ştiu care este perspectiva”, a comentat aceasta.
Imposibilitatea de a găsi un loc de muncă, lipsa asistenței social din cauza situației nereglementate și a singurătății amplificate de izolare au motivat acest exod. Noua lege a imigrației aprobată de guvernul Boris Johnson, în vigoare de la 1 ianuarie, va complica foarte mult întoarcerea celor care vor să o încerce în viitor. Dar aplicarea definitivă a Brexitului, la mijlocul acestui an, amenință să devină o bombă cu ceas pentru mii de oameni convinși că se bucură deja de o viață stabilă în această țară.
Copiii mici sunt destul de curioși și au o mie de întrebări și, uneori, încearcă experimente sau pornesc în expediții pentru a găsi singuri răspunsurile. În timp ce curiozitatea este întotdeauna bună, uneori poate pune viața în pericol. Recent, un copil mic a fost găsit mort în Christchurch, Noua Zeelandă, într-o mașină de spălat.